SMS lån med 18 års gräns

Myndighetsåldern I Sverige är 18 år. Den som fyllt 18 får rösta och är straffmyndig. Det finns dock fortfarande många sammanhang där den myndige inte släpps in än på några år. För att handla på Systemet måste man t.ex. vara 20 år och banken lånar inte ut några pengar till en ung person utan inkomst.

*) Nya kunder kan låna 500kr utan avgift i 15 dagar.

Hur gör man då om man är 18 år och behöver ett snabblån? Givetvis kan man fråga sina föräldrar men om man inte vill eller kan det finns det faktiskt några internetbaserade lånetjänster som erbjuder sms lån med 18 års gräns.

När man lånar pengar får man ett förtroende av kreditgivaren. Långivaren lovar att ge dig de pengar du vill låna mot att du betalar tillbaka lånet i tid. Att inte betala tillbaks lånet i tid kan bli mycket dyrare än man kanske tror. Inte nog med att det tillkommer olika avgifter för försenade betalningar. Vill det sig riktigt illa kan lånet hamna hos Kronofogdemyndigheten och då sitter man i klistret.

Slarvar man med betalningen och får en anmärkning sitter den kvar i tre år även om man senare betalar sin skuld. Att ha en betalningsanmärkning innebär många problem. Det är bland annat nästan omöjligt att få en egen lägenhet eller teckna mobilabonnemang utan att deponera pengar i säkerhet.

Ofta får man inte ta ett mikrolån eller sms lån med betalningsanmärkning men helt hopplöst är det inte. Det finns trots allt några långivare att vända sig till och anmärkningen går bort förr eller senare.